15494467618_12ce427bbc_b

Любовни обичаи по света

21 февруари 2016

В света има странни и неприемливи за нас обичаи, включително свързани с любовта и половия живот. Ето и някои от тях, които направо шокират западната цивилизация.

Секс колибка за 15-годишната дъщеря
В Камбоджа има племе, което се нарича креунг. Когато момичетата станат на 15 години, родителите ги изпращат да си търсят момчета. И това се прави по твърде необичаен начин. Главата на семейството собственоръчно прави неголяма бамбукова колибка за дъщеря си, където тя може да си води момчета и да прави любов с тях.

По братски
В Непал пък процъфтява полиандрия – рядка форма на полигамия, при която жената има няколко брачни съюза с няколко мъже. При това правилото е жените да се омъжват за няколко родни братя. Това позволява да не се дели земята и стопанството между мъжете, което е много удобно за родителите им и изгодно от икономическа гледна точка. Освен това няколко мъже по-добре се грижат и осигуряват семейството.

Нощта на измените
Индонезийците 7 пъти в годината празнуват „Пон“. Това става на свещена планина на остров Ява. За да постигнат късмет и да се сдобият с богатство участниците в тържествата правят секс не със собствените мъже и жени, а с напълно странични лица.

Женски ексхибиционизъм
На туземките от остров Бугенвил стеснителността изобщо не им е позната. Те демонстрират интереса си към мъжете, като се разсъбличат. Според местните обичаи този жест е сигнал към избраника, че жената иска да установи с нето „особени отношения“.

Първата учителка
Когато момчетата на остров Мангаиа достигнат 13-годишна възраст, те започват да си търсят секс учителка сред зрелите жени. Избраницата обучава подрастващия на всички тайни и хватки, за да се научи момчето как в бъдеще да задоволява жена си.

Секс със свидетели
Първата брачна нощ на младоженците от колумбийския град Кали задължително трябва да протече пред погледа на майката на младоженката. Според местния обичай по този начин майката играе ролята на официален свидетел или на кума за сключения брак.

А на Маркизките острови в Тихия океан първата брачна нощ се проследява от деца. Да се учат…/БГНЕС

снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)