Любовта в действителност – Red Nose Day

24 март 2017

Дни след като сълзите пропиха сърцата на британците и запълниха вечерта им пред телевизора с негативни новини, дойде ред и на едно любимо предаване, което има за цел да върне на публиката си усмивките и вярата в доброто. Днес BBC One, точно в 7 вечерта отстъпва своя ефир на каузата „Red Nose Day” (Денят на червения нос), която чрез програма, подкрепена от най-известните британски комици, актьори и обществени фигури, има за цел да събере сума за благотворителни каузи. В замяна на помощта си зрителят получава дълга и разнообразна програма, която предимно чрез пародии се опитва да го разсмее и да отвори сърцето му за добро.

Идеята за подобно събитие води началото си от далечната 1985 година, пред която на Бъдни вечер за пръв път се излъчва предаване с подобна цел – тогава директно от бежански лагер в Судан. Излъчвано на всеки две години, Денят на червения нос набира сила и популярност във времето, като през 2015 година успява да постави рекорд със събрана сума от почти сто хиляди паунда.

rednose1

Обширността на проекта не се изчерпва просто до излъчването на телевизионно предаване, а предлага и разнообразие от програми по други институции – училища, болници и университети. Целта е чрез забавни дейности като състезания по печене на сладкиши, партита или простия жест да сложиш нещо в червено, да се наблегне над повишаването на осведомеността към каузата.

Социалните сфери, над които се концентрира кампанията са осигуряването на имунизации, подобряване на психичното здраве, подкрепа на млади хора в затруднено положение, борба срещу домашното насилие и болестта малария. Чрез събраните средства от изминалата кампания са субсидирани повече от 2,000 проекта във Великобритания, които целят разрешаването на проблеми като бездомност, подпомагане на хора болни от деменция и др. Също така проектът е успял да достигне и до 11,7 милиона души в Африка, осигурявайки им по-добър достъп имунизации, образование и информация относно малария.

rednose4

Събитието ще се състои в по-късен етап и в САЩ, където на 25-ти май съзвездие от известни личности ще застанат зад кампанията. Несъмнено една от силно очакваните части на програмата ще бъде 10-минутното продължение на един от най-романтичните филми на всички времена, а именно Love Actually. Кийра Найтли, Лиъм Нийсън, Хю Грант и други шеговито се обръщат към феновете си, призовавайки ги да станат част от голямото благотворително събитие.

На финал ви споделяме видеото на любимите звезди от екрана и ви приканваме въпреки всичката ежедневна тъга, да не забравяте, че както личното, така и чуждото щастие е почти винаги в нашите ръце и е една възможност да покажем любовта си към ближния в действителност.

rednose2

Автор: Михаила Стефанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)