IMGP8014

Люксембург Christmas Market

01 декември 2014

Великото и странно Херцогство, както нарекохме вече Люксембург, дава своя принос в настроението на Централна Европа със своя бляскав Коледен базар.

IMGP8031

Люксембург е истински интересна компилация от немски традиции и дисциплина, френска кухня и маниери, белгийско-фламандска архитектура и една… подчертана собствена гордост.

IMGP8038

Разположен в сърцето на Европа, днес Люксембург е по-модерен град отвсякога! Концентрацията на финансови и банкови институции привлича в Херцогството все повече млади хора, а Люксембург Сити вече конкурира сериозно себеподобните центрове.

IMGP7967

Прихванал от романтиката на немските градове, Люксембург представя на своите жители и гости изключителен Коледен базар. Примесен с френски шик и много, много настроение!

IMGP7962

След 18 часа, пред нагиздените павилиони с играчки, подаръци и горещи напитки се стичат жители от четири държави – Германия, Белгия, Франция и разбира се – Люксембург. Тук отдавна няма граници. Нито във физически смисъл, нито в поведението и мисленето на хората. Всички са заедно и се забавляват от сърце със светлините и очарованието на Коледния базар. И всички говорят минимум три езика. Истинско настроение без граници.

IMGP8022

Тази година най-хубавите атракции са за малчуганите – светещото виенско колело, влакчето на Дядо Коледа, въртележки, захаросани ябълки и кръгчета, играчки и изобилие от настроение.

IMGP7955

IMGP7983

IMGP8017

IMGP8042

Ако пътищата ви кръстосват този район – не пропускайте! Люксембург е прекрасен! И в никакъв случай не пропускайте горещото вино и ябълковите палачинки! А ръчно рисуваните огромни стъклени топки за елхата, са прекрасна идея за освежаване на празничната ви декорация.

IMGP8039

текст: В. Симеонова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)