Processed with Snapseed.

Люта азиатска зеленчукова супа

21 май 2017

Тази люта азиатска зеленчукова супа е истинска експлозия от вкусове – от печени чесън и лук, да карамфил, канела и чили.
И тъй като нашето предложение днес е доста люто, може да балансирате с повече лимонов сок и с подходяща гарнитура за смекчаване на ефекта – в случая варена юфка.

15151172_567917713407382_256046925_n

Още по темата: Виетнамските оризови палачинки на Никол в Епизод 5,

Необходими продукти:
За пикантен зеленчуковия бульон:
1 глава чесън;
2 глави червен лук;
Растително масло;
1 звездовиден анасон;
2 канелени пръчици;
1 супена лъжица ситно нарязан джинджифил;
1 чаена лъжичка от сечуански пипер на прах /може и друг, просто трябва да е лют!/;
3 супени лъжици чили;
1 дафинов лист;
½ чаена лъжичка джинджифил на прах;
1 супена лъжица кафява захар;
½ чаена лъжичка от сол;
3 литра вряла вода;
½ чаена лъжичка чесън на прах;
½ чаена лъжичка лук на прах;
1 супена лъжица мед

гарнитурата:

Сок от 2 лимона
1 супена лъжица сусамово масло
100 г  грах
100 г леко запържени, а после задушени ленти от юфка
1 чаша замразени и обелени едамаме
2 бейби пиксой листа 
1 пресен лук, тънко нарязан
Шепа Еноки гъби
Сусам за сервиране
2 меки сварени яйца (4 минути)

15151384_567917666740720_1783486070_n

Поставете във фурна, завити във фолио необелените глави чесън и лук. Печете 1 час при 180 ° С . След като те се опекат, стиснете печените чесънчета от скилидката, а печения лук обелете и го нарежете.

Налейте 1 супена лъжица растително масло в голяма тенджера на средна температура. Добавете печения чесън, печения лук, и цялата група подправки – карамфил, звезден анасон, канела, джинджифил, сечуански пипер, чили сос, дафинов лист, джинджифил на прах, кафява захар, сол, чесън на прах, лук на прах и мед. Готви се, като се разбърква около 3 минути. След това добавете вряща вода и енергично разбърквайте, докато се уверите, че нищо не е залепнало на дъното. Намалете топлината до най-ниската и оставете да къкри за 1 час и половина.

Ювката или избраните от вас нудълси се задушават леко, а после се запържват леко в зехтин. След това просто добавете всички останали съставки към готовата супа. Накрая сложете нудълсите – секунди преди сервиране.
Гарнирайте със сусам и половин яйце.
Наслаждавайте се!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)