15966022_943115505790699_4255412181388238893_n

Лястовичи гнезда в доматен сос

16 януари 2017

Необходими продукти:
500 г кайма
4 бр. яйца
2 филии сух хляб
1 глава лук
черен пипер
подправки по избор

За соса:
2 с.л. брашно
3 с.л. олио
500 г домати
сол

пържени картофи за гарнитура

Начин на приготвяне:
Омесете каймата с едно яйце яйце, накиснатия във вода и отцеден хляб, ситно нарязания лук, черния пипер и други подправки по желание. При нужда сложете сол – ако каймата не е солена. Разделете на 6 топки, които оваляйте с намокрени ръце. Направете им вдлъбнатина (като гнездо), в която поставете по 1/2 сварено яйце с разреза надолу. Гнездата наредете в намазнена тавичка. Изпържете брашното в олиото и със сварените отделно домати (обелени и настъргани) и малко сол пригответе доматен сос. С него залейте гнездата и ги изпичете във фурна. След като са готови, посипете всяко едно от с предварително изпържени картофи.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)