zucchini-pasta-2

Лятна паста с тиквички

03 август 2014

Съдържанието на малки количества захар в тиквичките ги прави подходяща храна за болни от захарен диабет, а ниското количество целулоза в тях е подходящо за лечебно хранене при смущения и заболявания на храносмилателните органи. Те имат лечебно действие още при чернодробно-жлъчни заболявания. Липсата на оксалова киселина и на пуринови бази е подходяща при лечението на бъбречни камъни и пясъци от пикочна киселина и оксалати. Високото съдържание на калий е полезно при сърдечно-съдова недостатъчност с отоци, при водянка (асцит) вследствие чернодробна цироза, повишено кръвно налягане и атеросклероза. Тиквичките съдържат и много микроелементи, които са от полза за болни от малокръвие, изтощени след тежки заболявания и операции.

Необходими продукти:
1/2 кг. паста по избор
1/2 кг. тиквички
1 к.ч. сметана
2 жълтъка
4 скилидки чесън
сол, черен пипер и пресен босилек на вкус

Начин на приготвяне:
Сварете пастата според инструкциите на опаковката. След като я свалите от огъня я измийте със студена вода и оставете във водата, докато приготвите соса. Запазете част от горещата вода за соса.
Нарежете тиквичките на колелца и ги запържете с чесъна, предварително счукан. Щом станат златисти на цвят, добавете сметаната и малко от горещата вода и разбъркайте. Към тях прибавете отцедената паста и отново разбъркайте, след което добавете жълтъците и гответе още 3-4 минути, докато сосът се сгъсти. Овкусете със сол, черен пипер и пресен босилек. По желание може да посипете и с пармезан на ленти.

За да научите още интересни рецепти посетете страницата на inlife.bg във Facebook!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)