16379660-spinach-artichoke-mac-and-cheese3-650-0489b6b7d8-1484580552

Макарони със сирена и артишок на фурна

05 юни 2018

Една лесна за приготвяне и много вкусна рецепта, подходяща за обяд. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

за соса от сирена:
500 г сирене „Маскарпоне“
150 г сирене „Горгонзола“
1/2 връзка див лук
1/2 връзка магданоз
2 щипки естрагон
сол и черен пипер

за бешамела:
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
2 жълтъка
300 мл прясно мляко
200 г сирене „Пармезан“
1 с. л. доматен концентрат

Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват със солта във водата за 6–7 минути. После се отцеждат.
Маслото за бешамела се сгорещява в касерола и в него се запържва брашното.
Налива се топлото мляко – малко по малко, за да не се образуват бучки.
Сваля се от огъня, сипва се настъргания пармезан и се бърка, докато се разтопи. Сипва се доматеният концентрат и отново се разбърква. Прибавят се жълтъците – разбърква се хубаво.
Маскарпонето се затопля съвсем леко на котлона, дърпа се от огъня, прибавят се горгонзолата, естрагонът, наситнените див лук и магданоз.
Сосът се изсипва при пастата, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер.
Всичко се прехвърля в тава, заравнява се, покрива се с бешамела и отгоре се реди артишокът, нарязан на две, по дължина.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.

Снимка: © yammiesnoshery.com   

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)