„Макбет“ на Алесандро Серра открива „Световен театър 2019″ в София

29 май 2019

Платформата „Световен театър“ в София 2019 се открива на 2 юни, в Младежки театър „Николай Бинев“,с класическата трагедия на Шекспир „Макбет“ в интерпретацията на Алесандро Серра и италианската компания „Театроперсона“.

Спектакълът получава много висока оценка от страна на публиката и критиката в Италия. Отличен е с престижната награда „Юбю“ 2017 за най-добро представление и Наградата на Асоциацията на италианските театрални критици. Представя се успешно на различни международни форуми, като на фестивала „МЕСС“ в Босна и Херцеговина печели Златен лавров венец за режисура.

Световен театър в София

„Световен театър в София“ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Реализира се в партньорство с Френски институт, Италиански културен институт в София, Фондация „Америка за България”, Британски съвет. Осъществява се с подкрепата на Министерството на културата и на Национален фонд „Култура”.

Тази година инициативата ще ни представи и редица пиеси от Русия, Франция, Гърция, Северна Македония и Белгия. Сред тях е и „Щедростта на Тавита“ – първи сценичен спектакъл на Ян Фабър и неговата компания „Трублейн“, гостуващ на българска сцена.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)