991-ratio-makron-koleda

Макрон празнува рождения си ден „на патерица“ в Сен Тропе

30 декември 2018

Президентът на Франция Еманюел Макрон си е взел няколко почивни дни, които ще прекара със семейството си, казва източник от Елисейския дворец, цитиран от телевизия Бе Еф Ем и агенция ТАСС.

Още по темата: За любовта на семейство Макрон!

991-ratio-makroннn-koleda

„Президентът си е взел няколко почивни дни, които ще прекара в семеен кръг. Паузата му ще приключи вечерта на 30 декември“, цитира каналът източника от администрацията на френския лидер. Според него обаче Макрон „поддържа тесен и постоянен контакт с министерския кабинет и получава цялата необходима информация“.

Още о темата: И Бог създаде Сен Тропе

Преди ден Макрон и съпругата му Брижит бяха видени в Сен Тропе, където по данни на в. „Вар-матен“ президентската двойка е отседнала у близки. Вчера двамата се разходиха из градския център и разговаряха с местни жители, пише изданието.

 

Макрон Коледа

Сен Тропе се намира на около 40 км от лятната резиденция на френския президент – замъка Брегансон. В четвъртък близо 40 души от движението „жълти жилетки“, смятайки, че държавният лидер е там, се опитаха да доближат комплекса, но бяха спрени от полицията на няколкостотин метра оттам.
Вестник „Паризиен“ писа по-рано, че отначало Макрон смятал да замине на ски в Пиренеите – също като миналата година, но бил принуден да се откаже по препоръка на съветници, според които президентът трябва да прекарва отпуските си по-далеч от репортерски очи. Според изданието замъкът Брегансон отпаднал, защото трудно се отоплява през зимата. Съветниците отхвърлили и фамилното имение в северното курортно градче Туке поради твърде силното внимание на медиите към това място.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)