м111

Малинов пудинг

21 юни 2017

Необходими продукти

300 г малини
150 мл. сметана
40 г пудра захар
150 г кисело мляко
10 г желатин
100 мл. вода
8 връхчета мента

Време: 10 минути

Начин на приготвяне:

Сметаната (150 мл.) се разбива със захарта (40 г) до получаването на гъст крем. Към него се прибавят пресованите малини (300 г), заедно със сока им. Желатинът (10 г) се разтваря във водата (100 мл.) и се вари на водна баня според указанията на опаковката му. Прибавя се към киселото мляко (150 г) и получената смес се прибавя към сметаната с малините. Кремът се разбърква много добре и се изсипва в десертни купички. Поставя се в хладилник, за да стегне и се сервира с връхчета свежа мента (8 връхчета).

 

Снимка: Piotr Krzeslak / Shutterstock   

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)