orig (6)

Малката дъщеря на Брижит Макрон: Ако има двама души, създадени един за друг, това са Еманюел и мама

17 юни 2018

Тяхната история е като от любовен роман. Тифен Озиер – дъщерята на френската първа дама Брижит Макрон, говори за първи път за любовната афера на тогава 40-годишната ѝ майка с 15-годишния ученик Еманюел Макрон, пише m.dir.bg.

34-годишната дъщеря на Брижит Макрон – Тифен Озиер, разкри всичко за началото, трудностите и последствията на невероятната любов между майка ѝ и днешния френски президент Еманюел Макрон.

В началото на връзката вторият ѝ баща е бил едва 15-годишен. Той е участвал в театрална група, водена от Брижит в католическата гимназия в Амиен, спомня си Тифен в документален филм, излъчен по френския канал „Франс 3″ в сряда вечерта. „Те бяха очаровани един от друг, това бе очевидно и много трудно и за двамата“, описва 34-годишната дъщеря.

По това време дъщерята на първата дама е била една 9-годишна. По-голямата ѝ сестра Лоранс един ден се прибира от училище и казва: „Мамо, в нашия клас има едно ненормално момче, което знае всичко за всичко.“

„Ако има двама души, които са създадени един за друг, това са Еманюел и мама“ – казва Тифен във филма – „Когато са заедно, сякаш останалият свят не съществува.“ Тя подчертава, че родителите ѝ са се разделили така че тя и по-големите ѝ брат и сестра – Лоранс (41) и Себастиен (43), да страдат възможно най-малко.

Едва 16-годишен Емнюел официално признава любовта си към учителката си за ужас на родителите си. Те разговарят с 40-годишната Брижит и изискват от нея да прекрати срещите със сина им, докато той навърши 18 години. Брижит им отговаря: „Не мога да ви обещая нищо.“ Тогава родителите му го изпращат в Париж, където да завърши училище.

Но разстоянието не успява да убие любовта им. Въпреки това, те продължават да поддържат връзка в продължение на 13 години. След като през 2006 г. приключва разводът на Брижит, който се проточва твърде дълго, година по-късно Макрон я убеждава да се омъжи за него.

В документалния филм Брижит Макрон е цитирана с думите: „Знам, че нараних децата си, и това е нещото, заради което най-много се обвинявам. Но ако не бях взела това решение, щях да пропилея живота си.“

В биографията „Брижит Макрон: Освободената“ авторката Маел Брун разкрива, че в началото първата дама не е искала да говори за този период. Споменът от разкриването на аферата ѝ било „рана, която не заздравява“. „Тя ми довери, че тогава от ден е загубила всичките си приятели“, казва писателката.

Родителите на Брижит, които са лекари, се държали с нея „като с прокажена“. Съседите им им пускали бележки под вратите и им изпращали писма, в които осъждали поведението на дъщеря им.

Брижит има хармоничен брак със съпруга си Андре-Луи Озиер (67). Той е сдържан банкер, а двамата се женят през 1974 г. Когато той научава за връзката с Емнюел, той се вбесява и напуска дома си завинаги. Премества се да живее в Лил – на 150 км от Амиен. „Сякаш беше изчезнал“, пише в биографията Брун.

67% от французите одобряват Брижит Макрон. Тя е най-харесваната президентска съпруга от десетилетия и е смятана за жената, която е формирала и вдъхновява Еманюел Макрон. Днес семейството на Брижит Макрон може да чувства (след целия този срам около лудата любовна история) само едно нещо – гордост.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)