15004675334663

Жители на Брацигово спасиха живота на малък щъркел

22 юли 2017

Смели жители на Брацигово спасиха живота на малък щъркел. За тяхната благородна постъпка сигнализираха местни жители.

Птицата била безпомощна и не можела да излети от гнездото си заради връв, оплетена около едното ѝ краче. След поредица от неуспешни обаждания до институции няколко от жителите на града  решили сами да поемат инициативата. Те били достатъчно смели, докарали голяма стълба, качили се на високо до гнездото, взели щъркела, отрязали въжето и пуснали птицата на свобода.

Основна особеност на щъркелите е в това, че живеят предимно в колонии. Те строят огромните си гнезда по високите дървета, като някои от тях го правят  в близост до хората и дори върху техните домове. 

Затова би било хубаво всеки човек да вземе пример от жителите на града, спасили птицата в беда и да бъдат наблюдателни и внимателни относно безопастността на щъркелите. Този вид  постъпки са достойни за уважение и е необходимо все по-често да се случват.

Над България преминава най-големият миграционен поток на вида към Африка и обратно. Тук се събират птиците от източната миграционна популация и образуват огромни ята, които почиват и набират сили на няколко места по Българското Черноморие.

Хубаво е да вметнем, че преди месец еколози и полицаи също спасиха живота на щъркел, който бил заклещен между мантинелте на автомагистрала  „Тракия“  край гр. Пазарджик.

Успелител.бг

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)