Ледникова епоха

Мамути, саблезъби тигри и подвижни динозаври в изложбата „Ледникова епоха“

24 декември 2017

В почивните дни, освен с всички събития, свързани с Коледните и новогодишни празници, още едно вълнуващо предложение в столицата (особено за малчуганите) предлага да ви разходи цели хилядолетия назад във времето. В случай, че също като нас, сте почитател на култовата анимационна поредица „Ice Age“, то новата изложба в София – „Ледникова епоха“ определено ще ви допадне.

Ледникова епоха

Мамути, саблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още други са част от вълнуващата и образователна експозиция за растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята. Тя гостува в „Софарма Бизнес Тауърс“ и ще бъде отворена за посетители до края на януари 2018 година, с изключение на 24 декември и 1 януари. Изложбата гостува за първи път в България в Морската градина в гр. Бургас през лятото и бе посетена от над 10 000 души.

Ледникова епоха

Гостувала е и в повечето страни по света като Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд и много други, и над 6 млн. души са видели на живо макетите от „Ледникова епоха“. Любопитен факт е, че 22-та животински макета на бозайници са интерактивни, като предлагат научно точни движения, оцветяване, звуци и козина и всяко животно се движи и издава звуци.

Ледникова епоха

Експозицията е снабдена с интерактивен панел, който включва археологическо поле за посетителите, в което могат да се разходят и да открият гигантски скелет на праисторическо животно.Освен представители от „Ледникова епоха“, посетителите ще могат да разгледат и макети на динозаври в реалните им размери. В рамките на изложбата има също 3D кино за деца, както и детски кът, в който малчуганите ще могат да оцветяват животните от праисторическата епоха.

Виж още снимки!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)