OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Манастирски ливади е най-търсеният район за нови жилища в София

04 септември 2017

След години на проблеми и трудности, жилищно-строителният бизнес отново е в подем и то – сериозен. Интересът към терени за построяването на нови сгради – от малки бутикови места до големи терени за комплекси е особено интензивен. Брокерите и играчите на пазара на недвижими имоти всеки ден отчитат ръст в търсенето и продажбите.

Със сигурност няма да се върне „златното“ време в сектора от преди кризата, но също така е сигурно, че пазара на ново строителство днес в София е в растеж и като обеми и като цени. Апартамент ново строителство, който преди две години се търгуваше на пазара за 700-800 евро на квадратен метър, днес вече се продава за 1200 евро. И се продава!

коментира Мария Величкова от столична агенция за недвижими имоти.

Ново строителство в квартал Манастирски ливади - запад

Ново строителство в квартал Манастирски ливади – запад

Манастирски ливади - запад

Манастирски ливади – запад

Търсенето на нови жилища в София е традиционно силно в центъра, Лозенец и южните квартали – Стрелбище, Бели Брези, Гоце Делчев, Борово, Бъкстон, но най-голям интерес сред купувачите събират новите проекти в Манастирски ливади. Районът, разполовен от бул.България и разделен на Манастирски ливади – изток и Манастирски ливади – запад, остава най-престижната незастроена част на столицата.

Още по темата: Жилищна сграда Ралица – време е за хубав дом!

Тук все още има свободни терени за строителство, а южната му локация в полите на Витоша осигурява чист въздух в замърсения град и близост до природния парк. Зоната е отлично комуникационо обезпечена и за минути стигаш до центъра на София, посредством бул.България и до всяка точка и маршрут, чрез Околовръстния път.

Жилищна сграда Ралица - нов проект в Манастирски ливади - запад

Жилищна сграда Ралица – нов проект в Манастирски ливади – запад

Много нови заведения, болници, училища, фитнес центрове, хотели и места за развлечение се появиха в района, а Била и МОЛ България създават безспорно удобство за живеещите в района.

Още по темата: SKY Forest Residens – в името на природата

В Манастирски ливади все още има проблеми с уличната мрежа и инфраструктура, но постепенно „пъзела“ се сглобява и строителните компании изграждат водопроводи, канализация и пътища около сградите си. Показателно за високия пазарен интерес са ценовите нива, на които се продават апартаменти тук – между 900 и 1500 евро за квадратен метър.  

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)