u-shaped-skyscraper-big-bend-new-york-6-58d3e2fb73c24__700

Първия U-образен небостъргач в света в Манхатън

01 април 2017

Хоризонтът на Манхатън е на път да се подложи на изпитание – буквално, при това! И това ще се случи с този проект, който бе обявен преди седмица – първия U-образен небостъргач в света. Идеята е повече от интересна и със сигурност небето над  Ню Йорк ще бъде различно, когато се реализира.

u-shaped-skyscraper-big-bend-new-york-7-58d3e2fdcd271__700

Това е Биг Бен. Така се нарича. Но не онзи от Лондон, а един нов – в Манхатън. Революционен извит небостъргач, който стартира своя живот на  57-ма улица в Ню Йорк
Биг Бен е амбициозен проект, който се реализира от  Oiio Studio - световно известен дизайнерски екип.
Ако успеем да се огънем статиката в архитектурата и реализираме авангардното конструкторско решение – то със сигурност това ще бъде една от най-престижните сгради в Ню Йорк, а и в света“, споделя проектантския екип на профилите в социалните си мрежи.

 

u-shaped-skyscraper-big-bend-new-york-15-58d3e38c823fa__700

u-shaped-skyscraper-big-bend-new-york-13-58d3e30d52bb0__700

Ако се завърши  успешно, Биг Бен ще стане най-дългата сграда в света, надминавайки дори Бурж Халифа в Дубай в общата си  дължина. А  асансьорьорите също ще имат U-образно движение, което ще наподобява истински лунапарк. Ние все още не знаем кога да очакваме това чудо  на света на 57-ма улица да се реализира, но със сигурност сме заинтригувани.

снимки: Oiio Studio

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)