Диего Марадона

Марадона: Във ФИФА на Блатер цари анархия

05 май 2015

Аржентинската легенда Диего Марадона отново засипа с критики действащия президент на ФИФА Сеп Блатер, заявявайки, че под ръководството на 79-годишния швейцарец във футболната централа се е възцарила анархия. Марадона смята, че Блатер е нанесъл неизмерими щети на футбола.

Изборите за президент на ФИФА ще се проведат на 29 май в Цюрих. Конкуренти на Блатер, който е начело от 1998 г., са Футболист №1 за 2001 г. Луиш Фиго, принца на Йордания Али Бин Ал Хюсеин и президента на Холандската футболна федерация (КNVB) Михаел ван Прааг.

„Ако не вярвах, че Ал Хюсеин ще бъде добър президент, нямаше да съм тук“, заяви Марадона на форума Soccerex в Йордания. „Във футболния свят знаят, че вътре във ФИФА цари пълна анархия и има само един човек, който решава всичко, но той не знае абсолютно нищо. Затова настана време за промени. Блатер за целия си период във ФИФА нанесе много вреди на футбола. Ето какво дразни мен като участник в четири световни първенства. Аз избрах топката, а Блатер – шампанското. Той се страхува много. Време е да се оттегли встрани и да позволи на нас да възстановим футбола“, каза още Марадона. /БГНЕС

снимка: neoskosmos.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)