14774032362556

Маратон София 2016 и турнирът на феновете събраха близо 12 000 лева за благотворителност

27 октомври 2016

11 739 лв. събра благотворителната акция на Маратон София 2016 и турнирът на феновете на чуждестранните отбори у нас. Средствата бяха събрани с цел подпомагане на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

По време на маратона, провел се на 9-ти октомври, организаторите от „София 2018 – Европейска столица на спорта“ дадоха по 1 лев за всеки стартирал, или общо 3200 лева. По същото време Асоциацията на българските фенклубове на чуждестранни отбори (АБФКЧО) събра на VI традиционен футболен турнир на новия комплекс „Спортна София“ в Зона Б5 сумата от 8539 лева от дарения. Столична община и София 2018 осигуриха безвъзмездно игрищата за провеждане на турнира. Общият брой на дарителите е 27.

Събраните от двете акции 11 739 лв.бяха преведени по банков път в понеделник, а днес символичният чек бе връчен от Анатоли Илиев, организационен секретар на София 2018 и адвокат Иван Иванов, председател на АБФКЧО на Виолета Димитрова, представител на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ на кратка церемония в ИнфоЦентър София 2018 – Европейска столица на спорта. Самият Анатоли Илиев заяви:

„От година на година стават все повече желаещите да се включат в подобни благородни каузи, нарастват и сумите, с които се подпомагат децата в нужда. Радостно е, че „София – Европейска столица на спорта“ обединява хората и за такива кампании. В близко време ще се ангажираме и с още подобни инициативи.“

Адвокат Иван Иванов, председател на АБФКЧО, също не скри своето задоволство от нарасналата активност на участниците и събраните суми за благотворителност и благодари на всички, които са подпомогнали каузата, надявайки си броят на помагащите, особено сред спортуващите младежи, да се увеличава все повече и повече.

На церемонията присъства и адвокат Елена Тодоровска, член на УС на Детска футболна академия „Комета“, която разказа за дейността на Академията и включването в подобни благотворителни мисии.

Ръководствата на София 2018, на АБФКЧО и на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ изказаха огромните си благодарности на всички участници в празничните събития и на всички, дарили от личните си средства, за да подпомогнат лечението на раково болни деца.

580f69730761f

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)