DPP_41097

Маргарита Петкова и Добромир Банев отново събраха ценителите на изящното слово

15 април 2015

Снощи в Зала „Рубаят” на НДК литературният експеримент „Котката на Шрьодингер с Маргарита Петкова и Добромир Банев” беше повече от успешен. Темата, върху която присъстващите можеха да експериментират творческото си вдъхновение, беше незабравимият стих „Аз искам да те помня все така” на Димчо Дебелянов.

DPP_41111

Въпреки че тя бе предварително обявена в страницата на събитието във Facebook, от сцената актьорът Петър Антонов отново я анонсира, като прочете няколко от стихотворенията на големия български поет. След това поетът Димитър Никифоров представи новата си книга „Бодли в сърцето”. Публиката бурно аплодира автора и пожела да чуе и други негови творби.

DPP_41142

Градусът вдигна поетесата с китара Светлана Йонкова. Тя изпълни свои авторски песни. Над двадесет души от присъстващите написаха по нещо, свързано с предварително зададената тема.

DPP_41162

Удостоверението за успешно проведен литературен експеримент и за това, че словото е живо, получи поетесата Рашел Леви, след като жури в състав от поетите Маргарита Петкова, Добромир Банев и Валентина Михайлова, която също беше в публиката, обстойно се запознаха със съдържанието в кутията на „Котката”. Леви получи като подарък и бутилка вино от домакините, както и две книги, осигурени любезно от издателствата „Лъчезар Минчев” и „Персей”.

DPP_41101

Гостите на вечерта си тръгнаха с грамоти за спомен, а за всички присъстващи бяха осигурени бележници и химикалки, с чиято помощ можеха да запишат думите на своето вдъхновение. Съгласно регламента, написаните неща по темата ще бъдат качени на страницата на „Котката на Шрьодингер” във Facebook.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)