DSCF7805

Мариновани гъби

15 май 2017

И понеже днес с удоволствие си припомняме великия Михаил Булгаков и неговия знаменит роман „Майстора и Маргарита“, подбрахме един „кулинарен“ цитат от него:

„Стьопа видя облещен, че на масичката е сложена табла, а на нея филии бял хляб, пресован чер хайвер в купичка, чинийка мариновани бели гъби, нещо в тенджерка и най-сетне водка в тумбестата гарафа на бижутершата. Особено го смая фактът, че гарафата беше запотена. Впрочем нищо чудно, тя беше сложена в легенче с много лед. С една дума, сервирано бе чисто и умело.
Непознатият не допусна изумлението на Стьопа да придобие болезнен характер и бързо му наля половин чаша водка.
– Ами вие? – изписука Стьопа.
– С удоволствие!“

Необходими продукти:
1.5 кг гъби (масловки, рижийки, пачи крак или печурки)
1/3 ч.ч. оцет
1/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
1 с.л. сол – непълна
1 с.л. захар
3-4 зърна бахар
10-12 зърна черен пипер
1 глава лук
2 връзки магданоз на ситно
дафинов лист

Още по темата: 20 вечни цитата от „Майстора и Маргарита“

Начин на приготвяне:
Гъбите се слагат във вряща подсолена вода и се варят около 25-30 минути. Марината се приготвя от всички останали съставки. Гъбите се вадят от водата и се заливат с с маринатата. После се затварят в буркани, така както са с марината и се прибират в хладилник. Готови за ядене – след 2 дни.

снимка: thefitchen.com

Гледайте Позитивната Телевизия на България In LIFE, за да сте от красивата и положителната страна на живота!

unnamed (3)

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)