Мариновани миди по френски

Мариновани миди по френски

18 септември 2015

Необходими продукти:
2 кг миди
200 ml бяло сухо вино
5 глави лук (ситно нарязани)
150 гр солено масло (нарязано на бучки)
1/2 вр магданоз (ситно нарязан)
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Измийте много добре със студена течаща вода черупките на мидите, след което ги оставете да се отцедят. Изхвърлете отворените или такива със счупени, или спукани черупки. Сложете мидите в голяма тенджера, като добавете към тях и виното, лука, черния пипер и маслото. Захлупете тенджерата и оставете да се задушава при висока температура. Разбърквайте периодично, за да може всички миди да се овкусят от соса. Когато почти всички миди се отворят, добавете магданоза и отново разбъркайте добре. Изсипете веднага в дълбока чиния и полейте с 1–2 лъжици от соса получен при задушаването.

снимка: sense-of-taste.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)