Маркиз дьо Сад

„Маркиз дьо Сад“ докара до инфаркт Георги Кадурин

14 април 2019

Новата предпремиерна постановка“Маркиз дьо Сад“ в Театъра на Армията докара почти до инфаркт популярния български актьор Георги Кадурин. Пиесата трябваше да се състои на 12 април, но след последната репетиция театралната звезда, който буквално се раздава на сцената, се е почувствал изключително зле и от театъра викат веднага линейка, тъй като е бил в прединфарктно състояние.

Часове по-късно, от болницата успокояват, че състоянието му е стабилно, но са категорични, че му е нужна почивка и тежки преживявания като пиеса са категорично забранени.

Маркиь дьо Сад - пиеса - Явор Бахаров
Иначе постановката на Дъг Райт за първи път оживява на родна почва. Скандалността, насилието, перверзията на маркиз Дьо Сад са били записани в историята още преди двеста години, в предверието на Френската революция. Интересното обаче е, че и днес неговата личност и разбиранията му все още всяват смут и продължават да шокират както историци, психолози, изкуствоведи…, така и обикновените зрители.

Компания на Георги Кадурин на сцената правят още Явор Бахаров, Луизабел Николова, Антоанета Добрева, Тигран Торосян и др., а постановката е дело на Иван Урумов. Музиката пък е дело на Добрин Векилов, по-познат на широката публика като Дони.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)