Маркиз дьо Сад

Маркиз дьо Сад оживява след дни в Театъра на Армията

21 октомври 2019

От време на време в човешката история се появяват личности, които провокират общоприетите норми в обществото, изпробват границите на морала в отношенията на хората и преобръщат всички представи за това какво означава да бъдеш човешко същество. Един от най-дискутираните и най-скандалните сред тях определено е Маркиз Дьо Сад.

През годините мнозина са се опитвали да търсят различни психологически квалификации, с които да го обрисуват, но някак безплътни и кухи остават опитите да бъде обяснен маркиз Дьо Сад. Едно определение обаче присъства във всички исторически, или художествени произведения, посветени на него – СКАНДАЛЕН.

Маркиз дьо Сад - пиеса - Явор Бахаров
Иначе постановката на Дъг Райт за първи път оживява на родна почва. Скандалността, насилието, перверзията на маркиз Дьо Сад са били записани в историята още преди двеста години, в предверието на Френската революция. Интересното обаче е, че и днес неговата личност и разбиранията му все още всяват смут и продължават да шокират както историци, психолози, изкуствоведи…, така и обикновените зрители.

Премиерните спектакли на шоуто са от 19:00 часа на 23 и 24 октомври в Театъра на българската армия, където компания на Георги Кадурин в главната роля, на сцената ще правят още Явор Бахаров, Луизабел Николова, Антоанета Добрева, Тигран Торосян и др., а постановката е дело на Иван Урумов. Музиката пък е дело на Добрин Векилов, по-познат на широката публика като Дони.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)