orig

Марк Зукърбърг обяви целта си за 2019 година

10 януари 2019

Основателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг има навика в началото на всяка година да си постави за цел да се справи с някое предизвикателство, като например да научи китайски език или да посети всички щати в САЩ, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Тази година той иска да опознае по-добре влиянието на технологиите на бъдещето върху обществото.

При избора на предизвикателство младият милиардер очевидно е бил повлиян от двете ужасни години за социалната мрежа „Фейсбук“, която е критикувана за методите си, търговските си практики и забавянето при изтриването на послания, които съдържат омраза или са лъжовни и манипулативни.

Вижте още: Марк Зукърбърг пред ЕП: Фейсбук се използва и за лоши цели

„Аз съм инженер и имам навика да реализирам идеите си, надявайки, се, че те сами ще говорят за себе си. Но като се има предвид с какво сме се захванали, това не е достатъчно“, заявява той на страницата си във Фейсбук, където оповести предизвикателството пред себе си за 2019 г. – публични дебати за връзката между новите технологии и обществото, за предизвикателствата, надеждите и тревогите.

Зукърбърг ще проведе дебати със специалисти и политици. Обсъжданията ще продължат няколко седмици и ще са достъпни в „Инстаграм“ и „Фейсбук“.

„Ще се ангажирам публично повече, отколкото го правех досега, и ще участвам в дебати за бъдещето, за компромисите, които трябва да направим, и за посоката, в която искаме да поемем“, поясни той

Снимка: Shutterstock

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)