zuki

Марк Зукърбърг стана баща на момиченце

02 декември 2015

Създателят и собственик на Facebook Марк Зукърбърг се похвали, че със съпругата му Присила Чан вече са родители на първото им дете – Максима.

„Присила и аз сме много щастливи от появата на дъщеря ни Макс на този свят“, обяви 30-годишният милиардер в социалната мрежа и публикува семейна снимка с бебето. Точната дата, на която е родено момиченцето, не се съобщава. Двамата родители съобщиха в „Писмо до дъщеря ни Макс“, че даряват 99% от акциите си (45 млрд. долара) във Facebook на новата си фондация „Chan Zuckerberg Initiative“. Тя финансира проекти в областта на образованието, здравеопазването и изграждането на по-добри общества, пише ДПА.

Зукърбърг и Чан са дарявали и преди големи суми за благотворителни каузи – за борбата с ебола през 2014 г. и за училищната система в Нюарк, щата Ню Джърси, припомня БТА. Двойката, която се познава от 12 години, обяви още през юли, че очаква дъщеря. Тогава Марк каза, че предните две години съпругата му е имала три спонтанни аборта.

„Повечето хора не обсъждат спонтанните аборти, защото се притесняват, че това ще им се отрази негативно, сякаш са дефектни или са направили нещо, което да им го причини. Но в днешния свят с развити комуникации обсъждането на тези въпроси не ни раздалечава, а ни събира. Създава разбиране и толерантност и ни дава надежда“, написа тогава Зукърбърг.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)