Мартина Апостолова

Мартина Апостолова е „Европейска изгряваща звезда“ на „Берлинале 2020″

21 януари 2020

Много трудно е било за журито на предстоящото издание на престижния филмов фестивал в Берлин да изберат 10 от 28-те номинации на изключителни европейски таланти. Първа в списъка е спомената Мартина Апостолова,  която „пресъздава своята героиня с архетипна сила, поразяваща публиката навсякъде по света“ – за ролята си в „Ирина“ актрисата печели много награди, от Хонконг до Тбилиси.

Забележителните талантливи изпълнители, готови да се появят на международната филмова сцена, са избрани за 23-ти път от специално жури киноексперти. Ето кои са колегите на Мартина през 2020 година: Виктория Кармен Соне (Дания), Паару Ойа (Естония), Зита Ханрот (Франция), Леван Гелбакяни (Грузия), Йонас Даслер (Германия), Билал Уахиб (Нидерландия), Бартош Биелена (Полша), Жоана Рибейро (Португалия), Ела Румпф (Швейцария).

Кадър от филма "Ирина" на Надежда Косева.

Кадър от филма „Ирина“ на Надежда Косева.

Програмата „Европейски изгряващи звезди“ предлага уникална възможност за срещи с над 80 кастинг режисьори и продуценти, важни за да попаднат младите актьори и актриси в професионалната мрежа, която може да им осигури международна кариера.

Кулминация на събитието е церемонията в Berlinale Palast на 24 февруари, когато всеки от тях ще получи своята награда EUROPEAN SHOOTING STARS. Инициативата е подкрепена финансово от Програма Творческа Европа – МЕДИА на Европейския съюз и националните филмови институти, членове на European Film Promotion.

Водещ на церемонията по откриването и заключителната по раздаването на отличията на тазгодишното „Берлинале“ ще е българският актьор Самуел Финци.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)