Мартин Граховски представи филм за магията на българския фолклор (Видео)

03 март 2019

Създателят на поредицата „3 минути България“ Мартин Граховски представя втория късометражен филм от новия си проект, който обръща внимание на българските традиции и занаяти.

Филмът „НУФИ- Домът на фолклора“ обръща погледите ни към училището за фолклорни изкуства и отдадените на българския фолклор младежи, които учат там. Историята разказва какво е да се посветиш на музиката и да избереш традициите пред съвременния живот. Във видеото ще се запознаете с един млад учител-вдъхновител и неговите възпитаници, за които мястото е повече от училище, то е дом.

Широка лъка - Фолклор

„Този проект ми даде възможност да се върна към корените на това, с което съм се занимавал последните няколко години – документално кино. Предишният ми проект беше повече за самите места на България, а този проект е за хората, които правят България.

Имах възможността да посетя места с невероятен заряд, а училището в Широка лъка направо ме накара да настръхна- там може би за първи път осъзнах какво означава понятието „корени“. Продължавам да търся и показвам българските занаяти и едновременно с това научавам повече за държавата ни. Влизането в света на традициите е моя малка мечта, която се радвам, че осъществих“, разкрива Граховски.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)