rome-tourists

Масови туристически резервации за есенни ваканции в разгара на пандемията

18 април 2020

Туристите по света смятат да възобновят пътуванията си възможно най-скоро. Дори се отчита ръст на вече направените резервации за октомври 2020 г. в сравнение с година по-рано. Това показват данни от последния доклад на платформата Duetto, която отчита приходите на хотелите по света, както и информация за тяхното търсене, пише TravelDailyNews.

Dubai-141

Изнесените данни са на база анализ, проведен в периода от 2 март до 5 април. От тях става ясно, че анулираните резервации на територията на САЩ и Европа заради коронавируса, са само тези, които трябва да се състоят до месец август. За сметка на това резервациите за октомври отчитат значителен ръст спрямо същия месец на 2019 г. От Duetto отчитат още, че туристите от Азиатско-Тихоокеанския регион са по-спокойни от ституацията и отменените резервации са само до края на месец юли.

rome_vodesta

„Duetto ще се опита да предостави на хотелите по света възможно най-обективната и ясна картина за туристическия пазар. Идеята е да помогнем на този сектор при възстановяването от щетите, които заразата нанесе на бранша“, каза Дейвид Воленберг, изпълнителен директор на Duetto.

„Нашата индустрия е в криза. Много от хотелите са затворени или са напът да затворят. Затова е от голямо значение правилно да се планира възстановяването. Хотелиерите, които подготвят стратегия за възстановяване днес, ще бъдат в по-добра позиция, когато търсенето отново започне“, каза още той.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)