landscape-1445716712-g-female-masturbation-561692417

Мастурбацията – между срама и удоволствието

02 януари 2017

Мастурбацията без съмнение е най-разпространената сексуална практика, която обаче винаги предизвиква срам, смущение и неудобство. Защо това е така? Една от причините е, че Църквата я заклеймява и забранява. Тя е поставя като прегрешение на едно ниво с педофилията и евтаназията. За лошото име на мастурбацията се е погрижила и медицината до 20 -ти век, обвинявайки я, че предизвиква глухота или дори лудост.

Мастурбирането се свързва и с емоционална празнота, макар, че човек може да има чудесен сексуален живот и все пак да мастурбира от време на време, за да си достави различен вид удоволствие от споделеното. Дали наистина това е толкова вредно, грозно или укоримо нещо?

Оказва се, че тъкмо обратно, мастурбацията има редица положителни въздействия, не само за човека, който я практикува, но и за двойката.
Тя поддържа желанието.
Чрез нея човек опознава тялото си и как функционира то.
Води до подобряване на връзките с партньора.
Дава увереност при сексуалните отношения в двойката.
Намалява напрежението.
Противно на разпространеното мнение мастурбирането не е запазена територия само за мъжете. Немалко жени също обичат да си доставят удоволствие сами.
Няма причина мастурбирането да се свързва с чувство на вина или срам. То е естествено за всички. Има дори изследвания, които са разкрили, че човешкият зародиш също мастурбира в корема на майката между 6-тия и 9-тия месец. /БГНЕС

снимка: netdoctor.cdnds.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)