Бронзовата къща

Махат до седмица-две „Бронзовата къща“ в София

26 януари 2019

След броени дни противоречивата арт инсталация „Бронзовата къща“ ще бъде махната от площадката на мястото на бившия мавзолей в столицата. Най-вероятно демонтажът ще бъде факт до около седмица, в началните дни на февруари, като локацията ще бъде използвана като терен за временно експониране на съвременно изкуство.

Иначе произведението на живеещия в Австрия Пламен Деянофф бе открито на 22 октомври миналата есен след солидно закъснение, като се очакваше то да се появи още за началото на българското европредседателство като вид подарък от настоящия домакин към следващия такъв (именно Австрия), но скулпторът не успя да го завърши навреме.

Бронзовата къща

Въпреки това, „Бронзовата къща“ костваше „скромните“ 2 млн. евро – сума, която я превърна в най-скъпото произведение на изкуството у нас в последните 30 години. Сега инсталацията ще бъде демонтирана, а от Столична Община обявиха конкурс за произведения на съвременното изкуство, които да бъдат излагани на площадката, като все още няма победител и тепърва ще очакваме какви нови изненади са подготвени на софиянци.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)