Мачкани картофи по белгийски

Мачкани картофи по белгийски

03 декември 2014

На днешната дата, през 1586 г. в Англия са пренесени от Колумбия картофите като земеделска култура. Картофите имат високо съдържание на въглехидрати и съдържат белтъчини, минерали (особено калий) и витамини, включително витамин C. Прясно извадените картофи съдържат повече витамин С от съхраняваните дълго. Младите картофи имат предимството, че съдържат по-малко токсични химикали. Тези картофи са чудесен хранителен източник. Обелени, дълго съхраняваните картофи имат по-малка хранителна стойност, въпреки че все още съдържат калий и витамин С.

Необходими продукти:
6 картофа
2 корена ряпа
2 моркова
150 ml сметана
200 гр. масло
1 стрък праз лук
сол

Начин на приготвяне:
Обелете картофите, ряпата и морковите и ги сложете в тенджера да се сварят. Праз лукът нарежете на тънко и задушете в половината масло, докато маслото започне леко да покафенява. Натрошете с вилица сварените зеленчуци и ги смесете със сметаната и другата половина от маслото, след това подправете със сол. После добавете праз лукът, заедно с маслото, в което е задушаван и разбъркайте всичко.

снимка: koken.vtm.be

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)