IMG_3105

Машината на времето кацна в „Сердика Център“

17 септември 2018

Този септември мол „Сердика Център“ се превръща в машина на времето, която отвежда във вълнуващите времена на 20-те, 70-те и 90-те години на миналия век с любопитни истории и факти от миналото. Интерактивни кътове предлагат забавления в духа на ерата. В допълнение някои от марките, основани в тези декади, предлагат специални намаления на свои емблематични артикули.

IMG_3115

Сердика Център представя изложбата „Машина на времето“. Събитието проследява в истории, печатни материали, снимки и най-интересното от областта на културата и други обществено значими за света развития за трите знакови за 20 век десетилетия – 20-те, 70-те и 90-те години.

IMG_3118

Всеки посетител на „Сердика Център“ може да разгледа изложбата, да се включи в игра характерна за всяко десетилетие, да чуе музика от тогава или да прочете в специално направения тематичен кът книга, придобила популярност в онези години. Фокус са теми като дизайн от ежедневието, културни феномени.

IMG_3128

Двадесетте години променят гръмко и енергично хода на историята и затова често биват наричани „Бурните“. Светът преживява Първата световна война и Голямата пандемия от „Испански грип“ . Става свидетел на Сухия режим и неговите известни гангстери. Радиото се появява във все повече домове. По това време са и първите цветни и озвучени филми от Холивуд.

IMG_3152

В Европа се заражда ар деко, който ярко повлиява на архитектура, интериор и мода. Оживява и най-известната мишка – Мики Маус. Коко Шанел създава иконата на всички парфюми – Chanel No. 5. Това са бунтарски години със свободолюбив дух.

IMG_3201

На тях им прилича необузданият джаз и импровизационния чарлстон, рязкото вдигане на полите над глезените и късите дамски прически, провокативните танци и неприлични партита, Фицджералд, Хемингуей, Дали и Пикасо.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)