МБАЛ Сърце и Мозък

МБАЛ „Сърце и Мозък“ е финалист за Медицинските Оскари

26 март 2019

Високотехнологичната, съвременно оборудвана университетска многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и Мозък” е финалист за Медицинските Оскари, които ще се проведат на 10 май от 20 ч. в балната зала на хотел МАРИНЕЛА, София. МБАЛ „Сърце и Мозък“ е част от структурата на Български кардиологичен институт, създаден през 2007 г.

В структурата на Българския Кардиологичен Институт са 5 специализирани кардиологични болници във Велико Търново, Ямбол, Шумен, Варна и Плевен. През последните месеци в плевенската болница бяха извършени уникални не само за страната ни сърдечни и мозъчни операции.

Преди две години в гр. Плевен бе открита първата многопрофилна болница за комплексно лечение на сърдечносъдови и мозъчносъдови заболявания МБАЛ „Сърце и Мозък““ ЕАД. Болницата е специализирана в иновативни здравни технологии в областта на кардиохирургията, неврохирургията, съдовата хирургия и приема пациенти от цялата страна.

МБАЛ Сърце и Мозък

Тя разполага с най-съвременна апаратура за лечение и изградени професионални екипи от специалисти по кардиология, кардиохирургия, неврохирургия, съдова хирургия, нервни болести, анестезиология и реанимация, образна диагностика, клинична и микробиологична лаборатория, както и модерни реанимобили. Клиниките и отделенията са с най-високо трето ниво на компетентност, съгласно националните медицински стандарти. В болницата се извършват научни и учебни дейности, включително обучение на студенти, специализанти и докторанти, както и интервенционални и неинтервенционални клинични изпитвания.

В лечебното заведение работят над 450 служители, от които повече от 100 са лекари, между тях има университетски преподаватели и хабилитирани лица. Болницата разполага с електронна сървърна система ПАКС, позволяваща съхранение и достъп до всички образни диагностични изследвания на пациентите (ЯМР, компютърен томограф, ангиограф, ехограф, рентген) и предоставяща възможност за бързи и точни терапевтични решения в операционните зали.

Мбал Сърце и Мозък

Интегрираната софтуерна система предоставя възможности за получаване на изследвания от болници на територията на цялата страна в реално време и провеждане на он-лайн дистанционни кардиохирургични консултации по време на отдалечени ангиографски изследвания. Изключително полезни за пациентите са съвременните технологии, които позволиха денонощното проследяване на основните показатели на пациентите, дори когато те се движат или дори разхождат в парка чрез преносими предаватели, които индикират на сестринските монитори всяка промяна в показателите им, където и да се намират на територията на болницата.

В края на миналата година БКИ, съвместно с Националното сдружение на общините, проведе кампания за превенция на сърдечносъдовите заболявания „Кардиологична грижа за дълъг и пълноценен живот“. Прегледани и консултирани са повече от 9 000 човека на територията на цялата страна.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)