orig (3)

МВР откри родителите на децата със свастиките

15 май 2018

Oткрити са родителите на двете деца, които бяха заснети на Националния стадион „Васил Левски“ по време на финала Славия – Левски с изрисувани по телата нацистки свастики. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той допълни, че по случая са взети необходимите мерки. Маринов обясни, че полицията работи заедно с Държавната агенция за закрила на детето. Той обаче не уточни дали родителите на двете момчета ще претърпят санкции и какви ще бъдат те.

Главният секретар каза още, че сериозни мерки за сигурност ще бъдат взети днес във връзка с поредното дерби между Левски и ЦСКА.

Няма да бъдат допуснати нерегламентирани шествия преди предстоящата футболна среща; ще бъдат въведени временни ограничения за движението и паркирането на МПС във връзка със срещата на върха ЕС – Западни Балкани.

Тази седмица е наситена с мероприятия и ще има сериозни затруднения в придвижването на гражданите в столицата, припомни главният секретар на МВР. Очакваме сериозно присъствие на Националния стадион „В. Левски“ за утрешното дерби между отборите на „Левски“ и ЦСКА. Главен комисар Маринов категорично подчерта, че няма да бъдат допуснати нерегламентирани шествия в района на столицата. Там, където се формират такива и не се изпълняват полицейските разпореждания, ще бъдат прилагани всички възможни полицейски правомощия, включително и използване на сила, когато е необходимо, за да не се допусне нарушение. На самия стадион важи всичко, което е казвано и за предишни мероприятия, допълни главният секретар на МВР.

На 16 и 17 май в столицата ще се проведе Среща на върха ЕС – Западни Балкани. В тази връзка ще бъдат въведени временни ограничения за движението и паркирането на моторни превозни средства, обясни гл. комисар Маринов. Той поясни, че в утрешния ден Столична община и СДВР ще дадат брифинг, на който ще бъдат оповестени планираните промени в движението. Главният секретар на МВР призова гражданите да проявят разбиране за причинените неудобства.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)