Prince Harry And Meghan Markle Visit Edinburgh

Меган Маркъл бе кръстена на тайна церемония

08 март 2018

Във вторник вечерта, 6 март, 36-годишната Меган Маркъл бе кръстена – годеницата на 33-годишния принц Хари прие англиканската вяра. Тайнството, което беше затворено и което стана известно почти два дни по-късно, се е състояло в Кралския параклис и е продължило 45 минути. На церемонията са присъствали само няколко души, между които принц Хари, принц Чарлз и принцеса Камила. След кръщението, принц Чарлз и принцеса Камила са организирали празнична вечеря, на коятоса присъствали най-близките членове на кралското семейство (общо 18 души).

Между другото, Меган, която е израснала в протестантско семейство и е посещавала католическо училище в САЩ, не е била задължена да се покръсти– но тя е предприела подобна стъпка от уважение към съпруга си и бъдещите си роднини. Освен това, както разказва архиепископът на Кентърбъри след церемонията, актрисата и нейният любим се отнасят много сериозни към религията:

След разговорите, аз съм дълбоко убеден, че намерението им да укрепят съюза си в църквата не е каприз. Те сериозно се отнасят към вярата и семейния живот.

- каза той.

Тук е мястото да припомним, че сватбата на Меган Маркъл и принц Хари ще се състои на 19 май в параклиса „Свети Георги“ в замъка Уиндзор.

Prince Harry And Meghan Markle Visit Edinburgh

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)