saudi-women

Мега проект на Червено море планира Саудитска Арабия

03 август 2017

Саудитска Арабия планира да превърне стотици километри недокоснато крайбрежие на Червено море в световна туристическа дестинация като част от целта си да трансформира икономиката и да намали зависимостта си от петрола, съобщава Bloomberg.

download

Мега проект на Червено море планира Саудитска Арабия

Проектът „Червено море“ ще обхване 34 хил. квадратни километра площ, по-голяма от територията на Белгия, обхващаща над 50 острова, плажове и спящи вулкани. Проектът ще бъде финансиран от суверенния фонд на кралството. В един от документите, на които се позовава Bloomberg, става дума за „полуавтономна” област, която ще бъде управлявана от независими закони и регулаторна рамка, разработена и управлявана от частна комисия – знак, че Саидитска Арабия ще се стреми да облекчи строгите правила за туризма в други части на консервативното кралство.

Уникалният подводен свят на Червено море

Уникалният подводен свят на Червено море

Кралството забранява алкохола, налага строг код за облекло и ограничава общуването между половете. Сега обаче властите се стремят да реформират икономиката след спада в цените на петрола, като разхлабват правилата за развлекателната индустрия. Началото на проекта се очаква да бъде през третото тримесечие на 2019 г., а първата фаза ще бъде завършена до четвъртото тримесечие на 2022 г., включително изграждането на хотели и луксозни жилища, както и цялата логистична инфраструктура, включително въздушни, сухопътни и морски транспортни центрове.

Фондът за публични инвестиции, ръководен от принц Мохамед, ще инжектира първоначалните инвестиции в проекта и ще започне партньорства с международни компании.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)