Международен ден на прегръдката (Видео)

21 януари 2016

На 21 януари целият свят празнува един от най-необичайните празници – Световен Ден на прегръдката (International Hug Day). Той е основан в САЩ през 1986 г. под името Национален ден на прегръдките (National Hugging Day), а след това бързо се разпространява по целият свят. Според традицията на празника, на този ден могат да се подаряват приятелски прегръдки даже на непознати хора. Въпреки младата възраст на този празник, днес е трудно да се намери неговият автор: не е известно, кой е измислил тази идея за „близкото“ честване на 21 януари и защо е била избрана точно тази дата. Смята се, че инициаторите на празника са били студенти. Именно на този ден младежите и девойките са се прегръщали помежду си без интимен мотив. Според една легенда, по време на приятелската прегръдка хората обменят душевна топлина.

Психолозите смятат, че хората, които искат да Ви прегърнат в обятията си – самите те желаят да изпитат чувството на сигурност, комфорт и любов. А прегръдките ни съпътстват през целия живот. Ние прегръщаме приятели и роднини по време на срещи, след раздяла, прегръщаме се помежду си за да изразим радост и благодарност един към друг.

Хубавото е, че честването на 21 януари не изисква никакви материални разходи. Трябва само щедро да възнаградите с топлината си всеки, който желаете. Поздравявайки по повод празника, подарете на вашите близки и любими хора прегръдката си в знак на топли отношения към тях, за да им напомните за най-искрените си топли чувства и радост към тях.

И за да разберете от какво значение би могла да е прегръдката, ви предлагаме да се запознаете с тази история. В случая с тези преждевременно родени близнаци обаче се случва точно това, пише A Plus. Бриел и Кайри Джаксън се появяват на белия свят значително по-рано. Докторите не смятат, че ще оцелеят. Поне до момента, в който една сестра не решава да ги сложи заедно, за да се топлят взаимно. Прегръдката им помага да живеят и съответно променя начина, по който лекарите днес се грижат за преждевременно родените бебета. Това видео ще ви покаже близнаците днес – пораснали, живи и здрави. То ще ви накара да се почувствате благодарни за живота, който водим.

снимка: 99hdwallpaper.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)