boss-hd

Международен ден на шефа

16 октомври 2016

16 октомври е Международен ден на шефа. Началото на този празник сложила Патриция Хароски, която била секретарка в застрахователна компания. През 1962 става официален празник, утвърден от губернатора на Илинойс.

Първоначалната идея била служителите да изразяват своето уважение към началниците си и да им благодарят, че са били честни и добри с тях през годината. Идеята днес е по-скоро хората да се замислят, че да си ръководител на екип е умение и това е работа без почивен ден. Ръководителят носи отговорност, изисква се труд и търпение.

Въпреки че някъде празникът се приема със смесени чувства, традицията за отбелязването на Деня на шефа се разпространява по света. Днес се празнува в Австралия, Индия, Южна Африка, Ирландия и Великобритания. В Индия на този ден шефовете подаряват подаръци на служителите си, а американците благодарят на началника си за това, което са научили от него и че ги подкрепя.

От сайта Inc.com публикуват списък с петте навика на “добрите” шефове:

Добрите шефове винаги се съобразяват с възприятията на своите служители, тъй като всеки вижда нещата в компанията от своя ъгъл.
Добрите шефове се стараят служителите им да се чувстват добре, като ги изслушват внимателно и учтиво.
Добрите шефове се интересуват кой и какво точно е свършил и какъв е приносът му за компанията.
Добрите шефове делегират.
Добрите шефове помнят кой какво хоби има, помнят имената на членове на семействата на служителите си, кой се страхува да лети със самолет.

снимка: greatindianblog.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)