unnamed (8)

Международният форум за социална промяна EMPATHEAST ще превърне Враца в град на социални иновации,

13 ноември 2016

В рамките на три дни Международният форум за социална промяна EMPATHEAST ще превърне Враца в град на социални иновации, съвременна култура и пространство за нови идеи за развитието на Северозапада. Форумът търси различни отговори на въпроса “Какво ни свързва във време на разпад и отчуждение?” чрез лекции, интерактивни панели, работилници с международни практици от сферата на социалните иновации, дискусии и срещи.

unnamed (9)

С фотографска изложба, посветена на темата за дълготрайната любов – “Босонога обич”, в която са показани историите на възрастни двойки от врачанските села Паволче и Челопек, в петък, 11-ти ноември /днес, бел.ред./ще бъде открит форумът. Сърцето на програмата е лекторски панел със социални иноватори и практици от Италия, Гърция, Холандия, Белгия/САЩ, България, който ще бъде в събота 12-ти ноември, от 10.00 в Младежки Дом, Враца. Всички лектори имат и работилници, на които ще покажат на практика как техните социални иновации могат да променят средата и създават алтернативи – в икономиката, гражданското участие, културата, образованието.Гостите ще бъдат посрещнати в специална зона, провокираща мисленето и развиването на идеи, а три от събитията ще бъдат овкусени от възрастните, но дейни жени, участвали в Резиденция баба като домакини с местни специалитети, баници и лютика.

unnamed (10)

Много теми и въпроси, свързани със социално предприемачество и иновации ще бъдат разгледани по време на форума за социална промяна, движена от емпатия – EMPATHEAST, който ще се състои между 11 -13 ноември във Враца. Международни лектори от САЩ, Италия, Гърция, Холандия и България ще допринесат със своя ноу-хау, опит и желание за партниране. Именно във Враца, тъй като регионът има нужда от решения на проблеми, добил популярност като най-бързо обезлюдяващия и най-беден в ЕС.

Организатори на Форума са Фабрика за идеи,които са и движещата сила зад инициативата „Резиденция баба”, активна в селата около Враца тази година. EMPATHEAST e третият пореден форум за три години. Първите два форума са проведени в София и Пловдив.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)