Мезон Сант-Ерем: Парижки стил вече и в София

10 ноември 2017

“Парижки стил” е фраза, която е натоварена с особен смисъл, когато темата е мода. Изящно и стилно – това са характеристиките на обличане на повечето дами в Париж. Класата и изтънчеността, която излъчва всяка модна комбинация с френски почерк са заложени дълбоко в корените на френската култура.

Вече повече от месец и в София можем да се радваме на така наречения “парижки стил” – елегантни и чисти силуети, съчетани с рафинирани и структурирани платове, отговарящи на естетическите потребности на модерната делова жена.

TON_4865-880x587

Познатият моден адрес – ул. „Аксаков“ 15 – домът, където се помещава „Рошавата гарга“- модна къща с над 25 годишна история, по френски елегантно отстъпи място на „Мезон Сант-Ерем“. Приемственост, класа, стил, професионализъм са само малка част от думите, които могат да опишат как две изключителни дами – прекрасната, витална и екстравагантна Албена Александрова и грациозната и фина Габриела Колева, си предадоха щафетата.

TON_4841

TON_4846

Официалното откриване на „Мезон Сант-Ерем“ се състоя на 10 октомври в ателието на модна къща „Рошавата гарга“, чийто нов собственик е г-жа Габриела Колева – създател и стилист на модна къща „Мезон Сант-Ерем“. Тя е основана с визия за изграждане на модна марка за дамски облекла с акцент върху елегантни и чисти силуети, съчетани с рафинирани и структурирани платове, отговарящи на естетическите потребности на модерната делова дама. Вдъхновена от епохата на 18-ти век, в която изтънчеността е била високо ценена и от френския стил като цяло, модна къща „Мезон Сант-Ерем“ ще предлага финес както в линията бизнес облекла, така и при официалните и вечерни тоалети.

По време на пресконференция, преди официалното откриване, г-жа Колева обяви, че ще развива „Рошавата гарга“ като част от новата модна къща и ще запази експерименталния и ексцентричен стил, наложен от Албена Александрова. В бъдеще „Рошавата гарга“ ще бъде развивана като авангардна линия облекла на модна къща „Мезон Сант-Ерем“ и ще е запазено поле за изява на талантливи млади български дизайнери и студенти по мода. Албена Александрова от своя страна сподели, че е спокойна, защото знае, че в ръцете на нейната дългогодишна клиентка Габриела Колева „Рошавата гарга ще полети високо!“. Габриела Колева има 20 години професионален опит в бизнес сектора, съчетан с афинитет към изкуствата – рисуване, литература и балет.

TON_4824-1024x683

Специален гост на пресконференцията беше Шон Кенеди – дългогодишен приятел на г-жа Габриела Колева, който е бил продуцент, режисьор и организатор на много от големите събития на президента Клинтън, включително пред катедралата „Св. Александър Невски“ при посещението му в София през ноември 1999 г. Шон Кенеди сподели, че винаги се е възхищавал на стила и поведението на Габриела Колева, която му напомня Джаки Кенеди, и още при първата им среща е усетил нейния усет за красивото, голямото ѝ въображение и иновативния поглед, който има. А когато е разбрал, че тя започва нов проект в сферата на модата, е решил лично да я подкрепи. Проф. Любомир Стойков, който беше водещ на пресконференцията, припомни и два основни принципа, свързани със стила на Джаки Кенеди: „Умножаване след изваждане.“ и „Малкото е много.“. Според него, тези принципи напълно кореспондират с финеса и изискания стил, на които ще залага „Мезон Сант-Ерем“.

В ателието си на ул. „Аксаков“ 15 в София, модната къща ще предлага на своите клиенти ушиване на тоалети с богат избор на платове и ширити от Франция и Италия, както и със специална селекция на платове „висша мода“ от Париж, Франция.

TON_4818-1024x683

Като страстен колекционер на френски порцелан от 18 век, г-жа Габриела Колева има удоволствието да предостави на посетителите на модната къща възможността да се запознаят с нейната колекция. В нея се включва и част от сервиза на граф Арманд Марк дьо Монтморан дьо Сант-Ерем, изработен от кралската фабрика за порцелан „Севър” /Sevres/ през 1787 г.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)