20323565-pop-salsa-1482133152-650-a4a3eb0a36-1482213095

Мексиканска доматена салса

19 декември 2017

За първи път този микс на ацтеките е записан като “салса” (или “сос” на испански) през 1571 година, но комерсиално започва да се произвежда чак през 40-те години на миналия век. И то толкова много, че продажбите и популярността й задминават тези на кетчупа.

Необходими продукти:
4 големи домата, може да ги обелите
1 зелена люта чушка
½ глава червен лук
шепа пресни листа кориандър
сокът на 1 лайм
сол и пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете добре доматите на малки кубчета.  Накълцайте на ситно чушката, лука и кориандъра. Прибавете ги и объркайте с доматите. Подправете накрая със сокa от лайм, сол и пипер. Разбъркайте добре. Сервирайте с хлебче.

снимка: © popweightloss   

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)