1770610-235593-650-73c27b7f60-1484581530

Мексикански омлет

12 ноември 2017

Необходими продукти

  • 1  узряло авокадо
  • 3  лайма
  • 0.5 връзка кориандър
  • 3 с.л. кисело мляко
  • зехтин
  • 1 малка глава червен лук
  • 1  морков
  • 0.5  зелка
  • 1  люта чушка
  • 8  големи яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 60 г настърган кашкавал
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За соса от авокадо разрежете на две авокадото, отстранете костилката и издълбайте вътрешността му в блендер или кухненски робот. Добавете сока на 2 лайма, стъблата кориандър и малко листа и смелете до получаването на гладко пюре. Добавете киселото мляко, малко зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте отново.

2. Нарежете на тънки полумесеци малка глава червен лук. Нарежете на тънки ивици зелето, а морковът настържете. Сложете зеленчуците в купа. Добавете останалите листа кориандър и нарязаната на тънки кръгчета люта чушка. Разбъркайте. Добавете соса от авокадо и разбъркайте много добре, с ръце.

3. Разбийте яйцата в купа, като добавите малко вода. Овкусете с малко сол ич ерен пипер. Настържете сирене чедър или кашкавал.

4. Загрейте тиган и сипете малко зехтин в него. Сипете 1/4 от яйчената смес на един слой, по цялото дъно. Щом яйцата по ръба на омлета са готови, по,cieje 1/4 от настъргания кашкавал и го оставете а се разтопи, за около 2 минути. Прехвърлете омлета внимателно в чиния. Сипете по средата 1/4 от салатата с авокадов дресинг, по дължина. Прегънете единия край на омлета и внимателно го прехвърлете в чиния. Внимателно сгънете двата края на омлета и го обърнете, да е получи руло.

5 Направете останалите 3 омлета по същия начин.

6. Сервирайте всеки омлет с резен лимон и поръсете с листа кориандър.

 

Снимка: obozrevatel.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)