Мел Гибсън идва в България да режисира филм за цар Калоян?

Мел Гибсън идва в България да режисира филм за цар Калоян?

28 януари 2016

„Историите на двама знакови български царе, Калоян и Борис III, ще бъдат пресъздадени на големия екран“ – това обяви лично изпълнителният директор на „Ню Бояна” Ярив Лърнър.

В момента се работи по сценариите, като се очаква този, посветен на цар Борис III, да е готов на първи март. Историята ще се развива около спасяването на евреите в България. Сценаристите и на двата проекта не са българи. „Хората, които сме наели, за да напишат сценариите, са опитни и с много филми зад гърба си”, допълни Лърнър.

Историята за филма на цар Калоян е поверена в ръцете на Голан Рамрас. Той е работил по „Железния човек”, „Господин и госпожа Смит”, „Невероятният Хълк”. Като сценарист е писал „Twelve” (2015), „The App” (2015) и други. Рамрас ще работи с български историци, за да бъде пресъздадена правдоподобно историята. „И двата филма ще бъдат на английски, като причината за това е, че са предвидени за международен пазар“, обясни Ярив Лърнър.

bg-president_and_avi-lerner

От „Ню Бояна” се надяват да привлекат Мел Гибсън като режисьор на лентата за цар Калоян, но все още няма яснота дали американецът ще се заинтересува от проекта. От компанията вече са изпратили начална версия на сценария на неговия асистент и очакват отговор.

Припомняме, че досегашното творчество на Гибсън е известно с многото натуралистични сцени на жестокост („Апокалипто“, „Страстите Христови“). Той има Оскар за „Режисура“ и „Най-добър филм“ за „Смело сърце“. Гибсън прави режисьорския си дебют през 1993 г. с трогателната драма „Мъжът без лице“/VESTI.BG

Снимки: Google Plus

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)