Мерджанов: Милиони ще демонстрират своята солидарност

Мерджанов: Милиони ще демонстрират своята солидарност

01 май 2015

„Милиони хора в цял свят днес ще демонстрират своята солидарност. България също е запазила добро чувство, свързано с този празник и благодарение на БСП всяка година се организират подобни манифестации и шествия“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов по БНР.

Там днес ще се проведе първомайски митинг концерт от 11:00 ч. в Морската градина. „Има много ентусиазирани млади хора, които желаят да демонстрират своята воля за противопоставяне срещу неравенството в българското общество, за защита на доходите“, обясни Мерджанов. Той подчерта, че днес такива митинги и шествия ще има в цялата страна. По думите му общият надслов на инициативите в цялата страна е „Време за справедливост“, което е било и мото на 48-мия конгрес, но има и много други, които изразяват спецификите на всяка област. Според него мероприятията в цялата страна са доказателство за естествения човешки порив за демонстрации и търсене на солидарност. „Няма кой друг освен ние самите да промени бита и всекидневието си, условията на труд, възможностите за гаранция и защита“, категоричен бе социалистът.

Атанас Мерджанов заяви, че БСП се стреми да бъде същинска, истинска, съдържателна опозиция. Той подчерта, че именно благодарение на БСП вчера парламентът е приел на първо четене закона за защита на конкуренцията. По думите му това е едно постижение, плод на последователно усилие и е в интерес на българските потребители и българските производители. „БСП не се отказва от защитата на изконните човешки права, труда и защитата на трудовите постижения“, заяви Мерджанов. Той подчерта, че правителството на Пламен Орешарски за кратко време е успяло да постигне немалко социални права, от които обаче 14 са били отнети с бюджета за 2015г. зам.-председателят на групата на левицата в парламента припомни ,че са разкрити и 50 000 работни места по време на управлението на кабинета „Орешарски“. „Ние обаче нямаме намерение да спрем да се борим за хората и това те да могат да водят нормален живот, да могат да се издържат, да осигурят образование на децата си“, категоричен бе Мерджанов. Той подчерта, че левицата всеки един ден се стреми да бъде опонент на това, което се сервира от дясното управление.

Атанас Мерджанов каза още, че независимо от всичко БСП е партия, която е доказала, че може да се консолидира и мобилизира в решителни политически моменти. „Важното е всички идеи, които имаме в програмата си, да намерят конкретна реализация в следващите месеци и като номинации на наши кандидати за местните избори. Това е сърцевината на нашата политиката“, заключи Атанас Мерджанов. /БГНЕС

снимка: merdjanovblog.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)