0712113840_metro

Метрото с експериментален график заради новите станции

26 март 2015

От днес стартира новият график на метрото в София. Той е експериментален, съобщи за БГНЕС дежурният диспечер в „Метрополитен“.

Така диспечерът обясни закъснението на влакчетата на метростанция „Сердика“ тази сутрин, където се струпаха много хора в пиковия час, предаде репортер на БГНЕС.

От МВР, както и от „Метрополитен“ съобщиха за БГНЕС, че няма никакви инциденти или криминални случки в столичното метро, което да е причината за забавянето на мотрисите.

От днес влакчетата се движат между станция 19 и станция 23 без пътници, за да може участъкът да бъде в реална експлоатация преди да се въведе движението с пътници, заявиха от „Метрополитен“. Наредбата е 2 седмици предварително да се пусне движението на метрото без пътници в новите участъци до летището и Бизнеспарка в Младост 4. С изграждането на участъка „Младост IV – Бизнес център София“, маршрути на метрото се предвижда да се разширят:

Маршрут 1 – Аерогара София – МС „Джеймс Баучер“.

Маршрут 2 – Бизнес център Младост IV – МС „Сливница“.

Диспечерът съобщи още, че графикът досега е бил с 26 влака, от тази сутрин вече се движат общо 38 влака.

В мотрисите съобщенията за всяка следваща станция вече се обявяват освен на български и на английски език. Прави впечатление, че след пускането на експерименталния график, от няколко дни в отсечката между метростанция „Сердика“ и Младост 3 пътуват много повече хора.

снимка: bta.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)