miguelitos-80-1290-742-nw

Мигелитос

30 април 2019

Необходими продукти:
бутертесто – 400 г
брашно – за разточване
пудра захар – за поръсване
за крема
прясно мляко – 600 мл
захар – 180 г
ванилия – 10 бр.
царевично нишесте – 3 с.л
жълтъци – 4 бр.
канела – 1 пръчка
лимонова кора – от 1 лимон

Начин на приготвяне:
Изкарваме яйцата на стайна температура. Отделяме жълтъците от белтъците. Ще използваме само жълтъците. Разстиламе бутертесто върху набрашнен плот и го разточваме на тънко по оригинална рецепта. От него се изрязват квадрати със страни около 4 на 4 см.
Слагаме хартия за печене в тавите на фурната и се поставят на малко разстояние един от друг квадратите. Бухват малко при печенето. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност за около 15 минути. Оставяме да се охладят. Сипваме млякото в тенджерка, заедно със захарта. Захарта трябва да се разтвори. Разбъркваме. Жълтъците и нишестето се разбъркват с малко студена вода в купа. Към тях се налива част от топлото мляко. Сипват се при останалото мляко и се готви на умерен огън докато се сгъсти. Разбъркваме непрекъснато. След като кремът е готов го махаме от котлона. Добавят се пръчката канела и ванилия за аромат. Настъргваме кора на лимон и я добавяме и нея. Разбъркваме добре. Оставяме да се охлади. Разбъркваме често. След като са се охладили бутерките ги режем през средата с подходящ нож. Става лесно, защото при печенето стават по-рехави в средата. С лъжица нанасяме от крема върху долната част (тази, която е била върху хартията за печене) и похлупваме с горната. Редим в плато. Най–накрая поръсваме с пудра захар.

Снимка: Nestlecocina.es

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)