13241133_490821247783696_2709684634993612261_n

Миди Вонголе по средиземноморски

27 май 2016

Мидите Вонголе в последно време придобиват все по-голяма популярност. Те са отличен акомпанимент към традиционните пасти или миксове с морски дарове, но когато „гастролират“ сами на трапезата, тържеството е пълно.
Леки на вкус, чист протеин, отлично комбиниращи се с подправки и не на последно място – красиви като презентация!
Днес ви предлагаме най-бързата, лесна и много вкусна рецепта – миди Вонголе в средиземноморски стил.

Продукти:
300-400 гр. миди Вонголе;
масло;
морска сол,
домати;
чесън, босилек, див лук, магданоз
1 чаша бяло вино 

В тиган с малко масло слагаме ситно нарязаните доматчета да се позапържат. След това прибавяме вонголите, бялото вино и изчакваме докато се отворят черупките. През това време слагаме малко чесън, нарязан на ситно, щипка сол на кристали и суха люта чушка, за почитателите на пикантните вкусове. Разбъркваме добре и оставяме да се смесят ароматите. 

Допълваме с малко вода и оставяме да поври, но леко. Колкото повече варим мидите, толкова по-малка става ядката им, затова не бива да се прекалява. Нарязваме на ситно микса от подправки – магданоз, босилек и див лук и…Това е всичко!
Сервираме с нарязан лимон и задължитело с добре охладено бяло вино!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)