
Мидите Вонголе в последно време придобиват все по-голяма популярност. Те са отличен акомпанимент към традиционните пасти или миксове с морски дарове, но когато „гастролират“ сами на трапезата, тържеството е пълно.
Леки на вкус, чист протеин, отлично комбиниращи се с подправки и не на последно място – красиви като презентация!
Днес ви предлагаме най-бързата, лесна и много вкусна рецепта – миди Вонголе в средиземноморски стил.
Продукти:
300-400 гр. миди Вонголе;
масло;
морска сол,
домати;
чесън, босилек, див лук, магданоз
1 чаша бяло вино
В тиган с малко масло слагаме ситно нарязаните доматчета да се позапържат. След това прибавяме вонголите, бялото вино и изчакваме докато се отворят черупките. През това време слагаме малко чесън, нарязан на ситно, щипка сол на кристали и суха люта чушка, за почитателите на пикантните вкусове. Разбъркваме добре и оставяме да се смесят ароматите.
Допълваме с малко вода и оставяме да поври, но леко. Колкото повече варим мидите, толкова по-малка става ядката им, затова не бива да се прекалява. Нарязваме на ситно микса от подправки – магданоз, босилек и див лук и…Това е всичко!
Сервираме с нарязан лимон и задължитело с добре охладено бяло вино!
Още по темата
-
Крем супа от грах с мента
In TASTEСпоред най-новите данни ментата подобрява действието на жлъчния сок, който организмът използва, за да разгражда ...
-
Салата от спанак, червени боровинки, орехи и синьо сирене
In TASTEНеобходими продукти: 250 г бейби спанак 100 г сушени червени боровинки 100 г орехови ядки ...
-
Разядка от хляб, орехи и чесън
In TASTEНеобходими продукти: хляб – 5 филии орехи – 1/2 ч.ч. смлени чесън – 3-4 скилидки ...
-
Великденски локумени кифли
In TASTEНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ 4 яйца 1 жълтък + 1 с.л олио + 2 с.л прясно мляко ...
Остави своя коментар през Facebook