31841930_796241610574990_4009207419396685824_n1-880x660

Миди по белгийски

26 март 2019

Днес се разхождаме из Брюж – малкия белгийски град, който очарова със средновековната си  атмосфера и настроения. Често е наричан Малката Венеция, Шоколадения рай или Оживяло Средновековие. Шоколадът и дантелите са част от очарованието, но и кулинарните традиции тук определено заслужават внимание. Особено мидите – те са задължителната вкусна част от пътешествието в Брюж.

 Още по темата: Брюж – оживяло Средновековие

31822511_796238300575321_7715072714699964416_n

 

31769237_796241697241648_5539535985294966784_n

Ето и рецептата: 
500 гр. черни миди;
1 глава лук, нарязан на дребно;
целина, масло, 1 чаша бяло вино, сол

Всичко това се поставя във вряща вода за няколко минути  и … толкоз!
Знаете, че мидите които не се отворят при варенето трябва да ги изхвърлите. Излишно е да уточняваме, че те трябва да са пресни – това е ясно.

31895151_796241647241653_720129585903042560_n

31895349_796241573908327_6791347350955622400_n

Презентацията също е важна – използвайте тенджера с капак, която ще ги задържи топли по-дълго. Задължително гарнирайте с пържени сладки картофи и чаша охладено бяло вино!
Настроениео е гарантирано!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)