Umar_Dzhabrailov_2016_cropped

Милиардерът Умар Джабраилов посегна на живота си

04 април 2020

Телеграфният канал Mash съобщи, че Умар Джабраилов, 61-годишен бизнесмен и бивш сенатор от Чечения, е хоспитализиран в Москва с ранени ръце.
Според източника Джабраилов сам нанесъл тези наранявания в хотелска стая на магистралата Измайловски.
Новината вече се разпространи в социалните мрежи. В свое изявление  Ксения Собчак, която се срещна с Джабраилов, коментира случилото се по следния начин:
Умар Джабраилов
Умар Джабраилов просто се опитваше да се самоубие.

Пострадалият е хоспитализиран в Москва. Състоянието му е оценено като задоволително. Преди да пристигне линейката, Джабраилов успява да нанесе раните и обяснил какво се е случило в полушоково състояние.

Ксения Собчак и Умар Джабраилов

Ксения Собчак и Умар ДжабраиловТова не е първият „хотелски“ инцидент, в който попада бизнесмена. През 2017 г. той бе глобен с 500 хиляди рубли за стрелба в луксозния столичен хотел Four Seasons, разположен до Кремъл. След това Джабраилов стреля в тавана на стаята с  пистолет, за който няма разрешение. Джабраилов обясни действията си с факта, че е „шокиран“, и нарече случилото се в хотела „абсурден надзор“. След това той бе изключен от партията „Единна Русия“.

Умар Джабраилов е съсобственик на Avanti StroyGroup, която строи жилищния комплекс ZILart на територията на бившия ZIL, и компанията MS Region. През 2000 г. се кандидатира и за президент на Руската федерация, според резултатите от гласуването той заема последното, 11-то място, набира 78 498 гласа.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)