20200402-gef-5

Милиардер в шикозна самоизолация на 150-метровата си яхта край Гренадин

02 април 2020

Въведеният режим на самоизолация принуди много хора да променят обичайното си ежедневие, но за някои това очевидно не е причина да отказват луксозния си живот. Така 77-годишният американски милиардер Дейвид Гефен реши да изчака бурните времена да преминат на своята 150-метрова яхта Rising Sun (цената й се изчислява на 590 милиона долара) в Карибско море – близо до Сен Винсент и Гренадин.

За това как върви карантината му, собственикът на звукозаписната компания и съосновател на Dreamworks Studios разказва в своя Инстаграм профил. Гефен, чието богатство, оценено от Bloomberg, е 9 милиарда долара, сподели няколко снимки.

Залез снощи. Самоизолирах се на Гренадини, за да избегнем вирусна инфекция. Надявам се, че всички сте в безопасност
- написа милиардерът.

Според съобщения в пресата, яхтата на Роман Абрамович „Еклипс“ и „Вава II“, собственост на Ернесто Бертарели, сега са в същия регион – обаче не е известно със сигурност дали техните собственици са на борда. Гренадинските острови са любимо място за почивка на заможни хора: цената на хотелските стаи тук започва от 1100 долара на вечер.

Но да се върнем обратно към профила на Гефен. Последователите му, обаче, не бързаха да харесват тези трогателни прояви на загриженост за тях. Постът предизвика по-скоро гняв. Вижте:

Е, благодаря на Дейвид, че мисли за нас.

Затова милиардерите са ненавиждани.

Гефен трябваше да дари яхтата си на властите в Ню Йорк, за да могат там да създадат временна болница.

Това е срамно и абсурдно!

В резултат милиардерът дори беше принуден да изтрие поста си, но Интернет помни всичко, както знаем.
Очевидно обаче има търсене на карантина в луксозен стил и 77-годишният милиардер не е единственият, който не е против да се изолира социално  със стил.
Например хотелът Le Bijou в Швейцария предлага на богати клиенти, които все още могат да стигнат до тях с частен самолет, за да се карантират в апартаментите си. Услугите включват коронавирусен тест, както и личен медицински персонал и готвач. Цената на услугата не се посочва.
Карантината на яхта, обаче, само на пръв поглед изглежда като райско забавление.  Ако някой от екипажа е заразен с вируса, морските ваканции могат да се превърнат в кошмар, както беше с няколко круизни кораба.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)