33333135_2178555089025460_1651504389480775680_n

Мими Балканска – Царицата на оперетата

31 май 2018

На 19 юни от 19:30 ви каним на един прекрасен концерт – спектакъл в City Mark Art Center, посветен на голямата оперна прима Мими Балканска.

Толкова сте красива, госпожице, че ми напомняте девойката, в която бях влюбен в София. Исках да се оженя за нея, но не ми я дадоха“, мълви Кемал Ататюрк, впил очи в Мими Балканска след спектакъл на „Тайните на харема“ в Истанбул. И допълва: „Чудесна оперета, няма шалвари, няма фереджета! Ще ви дам безплатен влак с пълно обслужване – да стигнете до Анкара и там да играете за дипломатическия корпус и за бизнеса!

Бащата на турската революция гледа влюбено Мими Балканска, а двамата и съпрузи – тенорът Иван Цачев, бившият, и д-р Кирил Марков, настоящият, са готови да го разкъсат с поглед. 
За всичко това става дума в концерта спектакъл „Мими Балканска, царицата на оперетата“, който ни среща с ролите и партньорите на легендарната артистка. Колко са героините й на оперетната сцена, как са я посрещнали българите в Израел, кои са мъжете, които е обичала голямата Мими


Режисьор: Марио Николов, 
Автор на сценария: Елиана Митова 
Участват: Валентина Корчакова и Марио Николов
В програмата: Арии и дуети из оперетите „Царицата на чардаша“ и „Теменужката от Монмартър“ на Имре Калман; „Веселата вдовица“, „Страната на усмивките“ и „Баядерка“ на Лехар; ария от операта „Тоска“ на Джакомо Пучини.
Ще прозвучат и оригинални записи на Мими Балканска.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)